Vanaf 6 januari zijn wij Hlprs! Lees hier meer...

Werken na pensioen

Veel ouderen nemen geen genoegen met hun AOW en willen en kunnen best nog wat doorwerken na het pensioen. Dat kan! Doorwerken na AOW gaat gemakkelijk via TuinKlushulp. Je deelt je eigen uren in en kiest zelf welke klussen je wel en niet aanneemt, bij jou in de buurt.

Heeft werken na mijn pensioen invloed op mijn AOW-uitkering?

Werken na je pensioen is in principe geen probleem en heeft niet direct invloed op de hoogte van je AOW. Mocht het echter zo zijn dat je partnertoeslag krijgt, dan dien je jouw totale inkomen (inclusief AOW) en het inkomen van je partner bij elkaar op te tellen. Het kan dan zijn dat dit van invloed is op de hoogte van de toeslag. 

Sommige inkomsten worden wel meegeteld en anderen niet of slechts gedeeltelijk. Dingen die hierop van invloed kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld of je partner een auto van de zaak, een WW-uitkering of een levensloop uitkering heeft. Kijk daarom per type inkomen wat de gevolgen kunnen zijn.

Werk voor 65-plussers

TuinKlushulp biedt prettig werk voor 65 plussers die nog vitaal zijn, niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken en graag wat willen bijverdienen. Doorwerken na AOW kan een mooie tijdsbesteding zijn als je met pensioen gaat. Je blijft actief bezig en komt bij mensen thuis. Daarnaast is het mogelijk om flexibel te werken; je bepaalt zelf welke klussen je doet, welke adressen je aanneemt en hoe je jouw uren indeelt. Je draagt bij aan de tevredenheid van de klant en hebt de mogelijkheid hen met een tevreden gevoel achter te laten.

Ben je geïnteresseerd om als tuin- of klushulp aan de slag te gaan?