Vanaf 6 januari zijn wij Hlprs! Lees hier meer...

Veelgestelde vragen Tuin / KlushulpWerken via TuinKlushulp

Hoeveel ga ik per uur verdienen?

Het uurloon bij TuinKlushulp bedraagt €17,50. Dit is inclusief vakantiegeld, vakantiedagen en kort verzuim.

Werk ik als ZZP’er?

Nee, als je via TuinKlushulp gaat werken, zal je werken via de regeling 'dienstverlening aan huis'. Je hoeft je dus niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Wie zorgt er voor het benodigde gereedschap?

De klant is zelf verantwoordelijk voor het benodigde gereedschap. Heeft de klant toch zelf geen materiaal beschikbaar en jij wel? Dan kun je zelf spullen meenemen. In overleg met de klant mag je hier een vergoeding voor in rekening brengen.

Krijg ik bij jullie ook reiskostenvergoeding?

Per klus staat aangegeven of de klant wel of geen reiskosten vergoedt. Ga je met de fiets of auto naar jouw klanten toe? Dan mag je €0,19 per kilometer aftrekken bij de Belastingdienst als gemaakte kosten. Ga je met het openbaar vervoer naar jouw klanten toe? Dan mag je de daadwerkelijk gemaakte kosten aftrekken als gemaakte kosten. Bewaar hiervoor wel alle reisbewijzen of zorg voor een uitdraai van de ov-chipkaart. Voor reiskosten geldt er een aftrekbeperking van maximaal € 1.500. Meer informatie over het aftrekken van de reiskosten vind je op de website van de Belastingdienst.

Ontvang ik bij jullie vakantiegeld?

Het uurloon van €17,50 is inclusief vakantiegeld, vakantiedagen en kort verzuim.

Bouw ik bij jullie pensioen op?

Op dit moment bouw je nog geen pensioen op bij TuinKlushulp. In de toekomst willen wij jullie als dienstverleners wel de optie geven om vrijwillig pensioen op te bouwen.

Wie is er aansprakelijk bij schade?

In het geval van schade dient de klant zelf een beroep te doen op hun eigen inboedel-/ opstal- of aansprakelijkheidsverzekering. Jij als dienstverlener kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor schade. TuinKlushulp heeft een aanvullende verzekering, met een eigen risico van €250,-.

Moet ik zelf mijn belasting afdragen?

Als je via TuinKlushulp werkt, werk je via de regeling 'dienstverlening aan huis'. TuinKlushulp houdt geen loonheffing en premies in van het uurloon. Je dient zelf je inkomsten door te geven aan de Belastingdienst. Je draagt alijd 5% zorgverzekeringswetpremie af, je kunt tot ongeveer € 6.000 in het jaar belastingvrij verdienen, kom je daarboven moet je loonbelasting afdragen. Je krijgt begin van het jaar een jaaropgave van TuinKlushulp.

Ik ben ziek/geblesseerd, aan wie moet ik dit doorgeven?

Als je ziek bent of niet in staat bent om te werken (blessure), laat dat dan even aan ons weten (via info@tuinklushulp.nl). Wanneer je nog afspraken hebt staan met klanten, kun je dat even bij deze klanten aangeven. Dan kunnen jullie een latere afspraak inplannen of wij gaan voor die klanten op zoek naar een nieuwe dienstverlener.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Als je niet gekoppeld bent aan klanten en je wilt uitgeschreven worden, kun je een mailtje sturen naar info@tuinklushulp.nl

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Staat je vraag niet in het Help Center? Dan kun je ons het gemakkelijkst en het snelst bereiken via de mail, info@tuinklushulp.nl. Je kunt natuurlijk ook chatten met een van onze medewerkers.


Inschrijven

Hoe kan ik mij inschrijven als tuin-klushulp?

Inschrijven als tuin-klushulp. Zodra je je hebt ingeschreven en je inschrijving wordt goedgekeurd, ontvang je inloggegevens van TuinKlushulp. Met de toegestuurde inloggegevens kun je via het inlogsysteem op beschikbare vacatures reageren bij jou in de buurt.

Zijn jullie op zoek naar nieuwe dienstverlener in mijn regio?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe dienstverleners in heel Nederland. We krijgen dagelijks nieuwe aanvragen binnen van mensen die op zoek zijn naar een tuin-of klushulp. Inschrijven als tuin-klushulp.